Čím se zabývá stěhovací firma v současné době

Když se při vyhledávání stěhovacích firem zaměříte na jejich aktivity, mnohdy na webových stránkách prezentované pod odkazem „O nás stěhování Mamut“, zjistíte, jak významně se toto odvětví služeb posunulo kupředu od doby před sametovou revolucí. Čím se dnes stěhovací služby liší od těch předchozích?

věci pro stěhování

Práce nonstop – pro některé stěhovací firmy neexistuje termín, který by nemohli dodržet, i když se jedná o víkendy nebo svátky. Pochopitelně je vhodné i ve vašem zájmu stěhování neprovádět např. na Štědrý den nebo na Silvestra, ale kdykoli jindy to opravdu není problém. Pouze počítejte s včasnou rezervací termínu.

Rozebrání nábytku – dříve stěhováci pouze nosili věci sem a tam, ale dnes je možné je požádat i o rozebrání nábytku včetně těch složitých sestav, jako jsou např. kuchyně. Firma vám nábytek rozloží na dílčí části, převeze a na novém působišti sestaví, případně přizpůsobí dle aktuálních (reálných) technických možností.

Malování bytů – potřebujete před nastěhováním vymalovat byt? Není problém! Stěhováci zařídí i toto. Ostatně, je to dobrý nápad, neboť do čistého a vymalovaného bytu je přestěhování vždy příjemnější.

Úklidové práce – nemáte na úklid čas nebo dost energie? Stěhovací firma to provede za vás, a to jak ve stávajícím působišti, tak i na novém místě před stěhováním či po nastěhování. Úklid se může týkat i společných prostor v bytovém domě, které se při přenášení věcí nějak zašpiní např. blátem z bot.

chaos v bytě

Vyklízení bytů, půdy, sklepů, garáží – stěhováci provádí běžně i vyklízení různých prostor po zemřelém, po bývalých nájemnících atd. Poradí si s jakýmkoli vybavením, které se uvnitř nachází, a dle dohody vám cokoli zachovají a zbytek odvezou na skládku.

Odvoz na sběrný dvůr – není problém se domluvit na odvozu nepotřebných věcí, které před stěhováním vytřídíte, a chcete se jich navždy zbavit. Doputují do sběrného stanoviště, takže můžete být bez starostí a nemusíte nikde za městem zakládat černou skládku pod hrozbou vysoké pokuty.