Kvalitní zelené čaje různých chutí

Kvalitní zelené čaje různých chutí



Účinky zeleného čaje

Věděli jste, jak moc je zelený čaj zdravý? Je to zejména z důvodu vysokého obsahu cenných antioxidantů, jako jsou například polyfenoly a katechiny. Mezi jeho hlavní účinky patří blahodárný vliv na zdraví srdce a cév, zlepšení funkce mozku, podporu trávení a posílení imunitního systému. Kromě toho také díky obsahu fluoridu zlepšuje zdraví kostí a zubů. Díky tomu, že působí jako přírodní detoxikant, odplavuje z těla škodlivé látky. Navíc může mírně přispívat ke snížení hmotnosti a tu pomáhá udržet. Může ovšem snižovat vstřebávání železa, a proto není doporučováno pít jej nalačno nebo těsně před jídlem.

šálek zeleného čaje

Správná příprava zeleného čaje

Pro nejlepší chuť a blahodárné účinky hraje důležitou roli správná příprava zeleného čaje. V první řadě je důležitá teplota vody. Ta by měla mít přibližně 60-80 °C. Velmi důležité je také krátké louhování zelené čaje. V případě delšího louhování by vám totiž jeho příjemnou chuť zkazila nadměrná hořkost. Ideální doba pro vylouhování zeleného čaje je 1-3 minuty. Výhodou je to, že kvalitní sypané zelené čaje je možné louhovat opakovaně. U dalších nálevů je pak možné dobu prodloužit a mírně zvýšit teplotu vody. Pro správnou přípravu zeleného čaje je vhodné používat nádobí z přírodních materiálů, jako je keramika, porcelán, sklo nebo látka, které zajistí přirozené rozvinutí čajových lístků. Vyhýbejte se kovovým sítkům, která by mohla negativně ovlivnit chuť výsledného nálevu.

zelený čaj

Široká nabídka chutí zelených čajů

Výhodou zelených čajů je také široká nabídka zajímavých chutí. Mohou to být čisté, jasmínové nebo aromatizované zelené čaje. U aromatizovaných čajů si můžete vychutnat plnou chuť sušeného ovoce a bylinek. Spolehněte se na delikátní, harmonickou, plnou a příjemnou chuť a kvalitní ingredience bez umělých barviv a přidaných aromat.